vrijdag 9 februari 2018

"Stadsradio Delft zoekt inbreng sporters, sportbestuurders en andere Delftenaren"

Recent riep de Sportraad van Delft sporters en sportbestuurder op om via Stadsradio Delft aan te geven waar de komende gemeenteraadsverkiezingen over zouden moeten gaan. Met de kans dat zij die vragen rechtstreeks aan locale politici mag stellen. Een oproep die ik graag steun en die wat mij betreft geldt voor alle Delftenaren, ook de niet sporters. Onderstaande blog is een aangepaste versie van de oproep van de Sportraad.

Overigens zijn de mensen van D66 Delft natuurlijk graag bereid om vragen rechtstreeks te beantwoorden. Gewoon even een mailtje sturen en je krijgt altijd antwoord. Al onze standpunten zoals die over sport zijn te vinden in ons Verkiezingsprogramma.

"Waar moet het bij de gemeenteraadsverkiezingen volgens jou vooral over gaan? Laat je stem horen! Bij die verkiezingen op 21 maart bepalen we immers met z’n allen wie het de komende vier jaar voor het zeggen krijgen in de gemeenteraad.

Nou ja, met z’n allen?! Bij de verkiezingen van 2014 kwam nog geen 54% van de Delftse kiesgerechtigden stemmen. Wij willen je uitdagen dit jaar actiever mee te doen, ook in de aanloop naar de verkiezingen, dus in de komende weken. Door mee te beslissen welke onderwerpen volgens jou aandacht verdienen van de lokale politici!

Via Stadsradio Delft kunnen alle Deltenaren, dus ook sporters en sportbestuurders, punten aandragen waar het volgens hen vooral over moet gaan bij de verkiezingen. Wat een politieke partij in Delft moet aanpakken om hun stem te krijgen. De gemeenten hebben de afgelopen jaren heel wat taken overgenomen van het Rijk, op het gebied van de jeugdzorg, de WMO, werk, inkomen en participatie. Je vraag zou daarover kunnen gaan. Maar natuurlijk ook over andere punten die je bezig houden, zoals sport en sportvoorzieningen.

Je kunt punten aandragen of vragen stellen via het formulier achter deze link. Misschien maakt Stadsradio Delft er samen met jou een reportage over. Waarin je mogelijk de gelegenheid krijgt om de politici persoonlijk je vraag voor te leggen."

Bron illustratie Delftse Rugby Club.

Pieter Stienstra is sinds maart 2014 voor D66 lid van de gemeenteraad Delft. Hij heeft de afgelopen jaren met en voor de Delftenaren hard gewerkt aan betere wijken en wijkvoorzieningen, meer sociale samenhang en participatie, goed en genoeg wonen, een openbare ruimte die schoon, heel en veilig is met veel water, groen en mogelijkheden voor ontmoeting, sport en spel, duurzaamheid als basisvoorziening en een breed aanbod aan sport in up-to-date sportvoorzieningen. Pieter is verkiesbaar voor de volgende termijn. Hij staat op plaats 10 van de D66-lijst. Voor directe herverkiezing zijn tenminste 300 voorkeurstemmen nodig. - Verbinden - voor samenleven in een krachtig Delft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten