woensdag 6 januari 2016

Goed idee voor koel groen in de wijk? Meld het HH Delfland

bron
Wonen in een wijk met veel groen is niet alleen prettig, het is ook belangrijk! Het groen geeft verkoeling tijdens hete zomerdagen. En als het lang en veel regent, zorgt het groen in de wijk ervoor dat het regenwater niet direct naar het riool stroomt maar rustig in de bodem zakt. Zo helpt het wateroverlast te voorkomen. Dat ‘vasthouden’ van regenwater kan op meerdere manieren, naast struiken en een grasveld, helpt het ook om een regenton in de tuin te zetten.

Heeft u een goed idee waarmee regenwater kan worden vastgehouden in de wijk? Meld het dan aan Hoogheemraadschap van Delfland! Delfland gaat zo met bewoners en organisaties aan de slag om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.

Wat kunt u zelf doen?

Zeker in drukbebouwde gebieden is het een uitdaging om het regenwater na een hevige bui (tijdelijk) te kunnen vasthouden. De open ruimte is schaars. Vandaar dat u als bewoners of organisatie opgeroepen wordt mee te denken én doen. Bijvoorbeeld door niet uw hele tuin te betegelen maar ruimte te houden voor planten. Ontkoppel met de hele straat uw regenafvoerpijp van het riool. Of maak samen met andere bewoners uit de wijk op uw schuur een groen dak. Door al deze maatregelen gaat de stad werken als een spons. Een spons die steeds meer water kan opnemen.

Daarom, heeft u een goed idee dat breder toepasbaar is en als stimulans voor andere bewoners of organisaties kan werken? Dan kan Delfland u wellicht helpen met het uitwerken en realiseren van uw plan. Aanmelden kan via loket@hhdelfland.nl.

Deze blog is gebaseerd op een artikel in de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland van januari 2016. De illustratie komt van dezelfde bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten