zondag 8 maart 2015

Deltaplan Waterkwaliteit voor nog schoner water om en in Delft

De waterkwaliteit in de Delftse grachten, sloten en plassen staat niet op zichzelf. Hij is grotendeels afhankelijk van het water dat Delft binnenkomt uit de omgeving. Daarom vindt D66 de samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland van groot belang.

Vooral in de zomer is de waterkwaliteit in de plas van het Delftse Hout en de waterspeeltuinen, ondanks de nodige genomen maatregelen, nog niet altijd voldoende. Daarom lanceert Water Natuurlijk Delfland, de groene waterschapspartij met hart voor blauw èn door heel Nederland de bondgenoot van D66 voor waterschapszaken, het  Deltaplan Zwemwater Delfland.

Water Natuurlijk vindt dat goed zwemwater, ook in en rond Delft, vanzelf spreekt. Immers, het is goed voor mensen, planten en dieren èn de lokale economie. Ingrid ter Woorst, verantwoordelijk bestuurder van het hoogheemraadschap van Delfland, heeft er de afgelopen jaren namens Water Natuurlijk voor gezorgd dat de plas in het Delftse Hout aangepakt werd. Verder werd in de Krabbeplas onderzoek gedaan naar de oorzaak van de blauwalgenbloei en geëxperimenteerd met de plaatsing van de Solarbee die ervoor zorgt dat de kans op blauwalg vermindert. Uiteindelijk moet er een duurzame oplossing komen zoals de Waterharmonica die zorgt voor extra doorspoeling.

Water Natuurlijk zal zich ook de komende jaren blijven inzetten voor een nog betere kwaliteit van de zwemwateren in de Delftse Hout en de Delftse waterspeeltuinen.

Om aandacht te vestigen op de lancering van het Deltaplan Zwemwater Delfland ging Ingrid ter Woorst, bij de komende waterschaps-verkiezingen lijsttrekker van Water Natuurlijk Delfland, op zondag 8 maart bij Knus in de Delftse Hout te water, samen met enkele andere kandidaten en sympathisanten.

Fleur Gräper, landelijk voorzitter van D66, beval in het laatste ledenmagazine als volgt steun voor Water Natuurlijk aan: "En uw stem bij de Provinciale Staten telt niet alleen dubbel, u mag ook dubbel stemmen. Niet alleen voor de Provinciale Staten en daarmee voor de Eerste Kamer, maar ook voor de waterschappen. D66 doet overal samen met onze partners van Water Natuurlijk mee. En ook daar ziet u veel D66'ers op de lijsten." De Delftlandse kandidaten van Water Natuurlijk vind u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten