vrijdag 17 oktober 2014

D66 wil duurzame duurzaamheid Nieuw Delft

download het ideeënboek
Tijdens de vergadering van de Delftse RaadsCommissie Ruimte, Verkeer en Wonen van 7 oktober jl heeft D66, met vele andere fracties, kritische kanttekeningen geplaatst bij de brief van het College over de Duurzame gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, het in ontwikkeling zijnde spoorzonegebied.

D66 vindt dat moet worden vastgehouden aan een stevig ambitieniveau voor de duurzaamheid van de gebiedsontwikkeling van Nieuw Delft èn van de bouwwerken daarbinnen. Een en ander is vastgelegd in het in de Raad van 28 november 2013 vastgestelde Integraal Ontwikkelings Plan Nieuw Delft 2025 (IOP). Wel kan de fractie leven met het temperen van ambities als bepaalde beoogde technieken nog niet feitelijk toepasbaar of financierbaar blijken. Met het schrappen van BREEAM, een gerenommeerd systeem voor monitoring en borging van het duurzaamheidsniveau, zonder dat daarvoor onmiddellijk een passend alternatief systeem wordt geïntroduceerd, heeft D66 meer moeite.

Na de commissievergadering heeft D66 met andere fracties afgestemd, en de toezeggingen van het college in de brief en die gedaan tijdens de commissie-vergadering nader geanalyseerd. Ook werden de antwoorden bestudeerd op door de fractie gestelde aanvullende technische vragen. Op grond daarvan heeft D66 in de Raad van 16 oktober jl. uitgesproken vertrouwen te hebben in de intentie van het college om te komen tot “een concrete uitwerking van de duurzaamheidsaspecten, de SMART doelstellingen en de borging van deze aspecten.” (citaat uit de brief van het college).

Mijn fractie ziet uit naar die uitwerking in het op 7 oktober toegezegde "Duurzaamheidsplan Spoorzone". D66 ziet daarin graag een heldere koppeling met het eerder vastgestelde IOP, het resultaat van het onderzoek naar geschikte alternatieven voor BREEAM en alle financiële consequenties. Verder zal de feitelijke invulling van de intenties en toezeggingen van het college nauwkeurig worden gevolgd. Met bijzondere aandacht voor behoud van een stevig, realistisch en duurzaam (op de toekomst gericht) ambitieniveau voor de duurzaamheid van Nieuw Delft, èn een gedegen borging.

Ga voor heel veel informatie over de Duurzaamheid van Nieuw Delft naar www.nieuwdelft.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten