woensdag 30 april 2014

Duurzaamheid en energiebesparing groene doelen D66 Delft

D66 Delft vindt duurzaamheid een belangrijk thema, ook voor de komende raadsperiode. Op alle werkterreinen (o.a. verkeer en vervoer) is het voorkomen van vervuiling en het zuinig omgaan met grondstoffen van belang.

Er is al rijkssubsidie voor zonnepanelen en windmolens, lokale subsidie is daarom niet nodig. Lokale investeringen zijn vooral nuttig als er naast CO2-reductie ook een lokaal voordeel te behalen is, zoals een betere luchtkwaliteit of een lagere energierekening voor Delftenaren.

De gemeente kan energiebesparing versnellen door het helpen van bewoners(groepen). Vaak blijven op zichzelf rendabele maatregelen nog uit doordat er veel regelwerk bij komt kijken. Door woningisolatie en het plaatsen van zonnepanelen gezamenlijk aan te pakken (bij huurwoningen met woningbouwverenigingen) en het regelwerk uit handen te nemen wordt energie bespaard, krijgen afnemers een lagere energierekening en wordt werkgelegenheid gecreëerd. De grootste besparing is te bereiken in de bestaande bouw, maar uiteraard helpt energiezuinige nieuwbouw ook.
  • D66 wil dat de gemeente blijft snoeien in beperkende welstandsregels voor energiebesparende maatregelen.
  • D66 wil met de lokale woningbouwcorporaties afspraken maken over het versneld isoleren van hun woningen, mede met behulp van het nationale besparingsfonds.
  • D66 wil dat de gemeente het goede voorbeeld geeft door als huurder of eigenaar goed te isoleren en groene stroom af te nemen
 bron: delft.d66.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten