dinsdag 5 december 2017

D66 wil meer kansen voor ontmoeting en bedrijvigheid in Buitenhof

Woensdag 6 december organiseert de gemeente Delft tussen 16.00 en 20.00 uur een Inloopmarkt over de Kansenkaarten Buitenhof in het CLD aan de Obrechtstraat 48 in Delft.

De komende jaren gaat er in Buitenhof veel gebeuren. Zo worden riolen vervangen, worden woningen vernieuwd of bijgebouwd en zijn er plannen voor meer groen en water op binnenterreinen. De eerste ideeën over hoe een en ander er zou kunnen uitzien zijn weergegeven in zogenaamde Kansenkaarten die werden gemaakt met professionele partners. Deze kaarten zijn op 6 december onderwerp van gesprek met de bewoners van Buitenhof.

Deze Kansenkaarten kwamen ook ter sprake tijdens de vergadering van de Raadscommissie Sociaal Domein en Wonen van 3 oktober j.l. als onderdeel van het veel bredere thema "Kansen voor Buitenhof" waarin ook alle sociale aspecten meespelen. Al met al vindt D66 het een complex verhaal: bestaand en nieuw beleid rond belangrijke zaken als meer sociale samenhang, veiligheid, wonen worden op een hoop gegooid met stedenbouwkundige vernieuwing inclusief meer groen en water. D66 wil dat er een heldere overgang wordt gemaakt van oud naar nieuw beleid. Met oog voor bestaande afspraken over maatregelen, afgesproken en gerealiseerde effecten en de voortgaande monitoring daarvan.

Naast dit algemene aandachtspunt gaf D66 de wethouder nog twee specifieke aandachtspunten mee.

Voor D66 is toename van groen en blauw erg belangrijk en vermindering niet acceptabel. Daarom gaf de fractie een schot voor de boeg ten aanzien van de kansenkaart 1 van Kerkpolder waarop de bebouwing bedenkelijk ver opdringt ten koste van groen.

Verder vroegen wij extra aandacht voor zo veel mogelijk mogelijkheden in de wijk voor informele ontmoeting, sport- en spel en werk, in te richten samen met de buurtbewoners. Zoals meer buurttuinen en meer sport- en spelplaatsen met zit-mogelijkheden. En, op basis van suggesties die ons uit de wijk bereikten, meer kansen en ruimte voor kleine bedrijvigheid: winkeltjes, creatieve en werk-ruimten en horeca. Deze kunnen bijdragen aan levendigheid, leefbaarheid en werkgelegenheid in de wijk.

bron illustratie en eerste deel tekst is een uitnodiging van de gemeente Delft voor de inloopmarkt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten