dinsdag 16 mei 2017

Eerste Nederlandse "honey waterway" bij Delfland


"Er valt nu nog niets te zien, maar op de gefreesde strook in de Delflandsedijk bij Maassluis verrijst binnenkort een paradijs voor bijen. Hier ontstaat de eerste Honey Waterway van Nederland. 

Hoogheemraad Marcel Houtzager strooit op 17 mei samen met alle kinderen van de basisschool het Balkon en Deborah Post van Honey Highway het meerjarig bloemenzaad uit over de dijk. Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten.

Delfland is het eerste waterschap met een Honey Waterway. Behalve bescherming tegen hoogwater kan een dijk ook voor een hoge natuurwaarde zorgen. Daarom zoekt Delfland aansluiting bij initiatieven die vanuit de maatschappij ontstaan. Zo ook met Honey Highway.

Met de Honey Waterway verbindt het waterschap de natuur onderwater met de natuur bovenwater. Een bloemrijke dijk ziet er niet alleen fraai uit, de nectar en stuifmeel van de streekeigen bloemen leveren voor een lange periode veel voedsel aan de bijen, hommels en vlinders. De initiatiefnemers hopen zo iets te doen aan de massale bijensterfte in Nederland."

bron tekst en illustratie: www.waterschapapp.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten