dinsdag 14 maart 2017

D66 vindt dat iedereen dezelfde kansen verdient

D66 vindt dat iedereen dezelfde kansen verdient. Daarom zijn scholen belangrijk. Wij vinden dat het onderwijs beter moet.

» Wij willen een nieuw soort scholen: brede buurtscholen. Daar kan ieder kind vanaf twee jaar
terecht voor goed onderwijs. Op die scholen leer je beter werken met computers en internet. Je doet er aan sport. Je leert meer over cultuur. En over gezond leven. Zo raakt niemand achterop. Iedereen krijgt dezelfde kansen.

» Docenten krijgen meer tijd en geld voor goed onderwijs. Ze krijgen minder regels en minder
lesuren. Zo kunnen ze steeds beter onderwijs geven.

» Er komt beter beroepsonderwijs. Daar leer je wat je echt nodig hebt voor een baan. We willen ook dat de verschillende soorten onderwijs beter op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld als studenten klaar zijn met het mbo en door willen naar het hbo.

» Wij willen dat mensen hun leven lang blijven leren. Ben je van school af en wil je later toch weer beginnen met een opleiding? Dan moet dat kunnen. Mensen kunnen zelf kiezen welke opleidingen ze doen. Zodat ze het werk kunnen doen dat ze willen.

» Wij willen dat er voldoende geld is voor onderzoek. Ook de kwaliteit van het onderwijs aan universiteiten moet beter. Bijvoorbeeld door meer onderwijs te geven met de computer. Docenten in het wetenschappelijk onderwijs moeten nog beter worden. En studenten krijgen meer te zeggen over hun opleiding.

Tekst en illustratie uit de samenvatting van het D66 Verkiezingsprogramma in begrijpelijke taal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten