zondag 21 juni 2015

D66 Delft wil extra aandacht voor parkeren door mantelzorgers

bron
Op de agenda van de commissie Sociaal Domein (SD) van 16 juni jl stond ook de brief van het college over de Uitvoeringsnota mantelzorg waardering en ondersteuning. Omdat veel relevante informatie over dat onderwerp pas later in het jaar beschikbaar komt, besloot de commissie dit belangrijke onderwerp nog niet te behandelen.

Wel maakte D66 gebruik van de mogelijkheid om in de rondvraag een praktische vraag te stellen over mantelzorg en parkeren. Woordvoerder Anne Bos suggereerde dat het college de extra tijd tot de bespreking van het stuk zou kunnen gebruiken voor het actief verzamelen van informatie over de bijzondere wensen van manterzorgers op het punt van parkeren bij hun cliënt.

Immers, een aandachtsaspect dat in de maatschappij regelmatig wordt genoemd in het kader van mantelzorg, maar niet in de nota is opgenomen als vorm van waardering, is de mogelijke behoefte aan ruimer vrij parkeren van mantelzorgers in het gereguleerd gebied van hun cliënt maar buiten hun eigen zone. Dus met de (gelimiteerde) bezoekerskaart van de cliënt. Omdat het een thema is dat direct raakt aan het makkelijk maken van mantelzorg, noemde D66 dit onderwerp in deze commissie SD. Maar ook in de commissie Ruimte, Verkeer en Wonen (RVW), waar parkeren eigenlijk wordt behandeld, zal de fractie er aandacht voor vragen.

D66 vroeg de wethouder om vanaf nu tijdens de keukentafelgesprekken of andere contactmomenten met mantelzorgers en hun cliënten actief te inventariseren of er knelpunten bij het parkeren zijn, en over de bevindingen te laten rapporteren in de commissie RVW bij de evaluatie parkeren later dit jaar. De fractie zal zowel de commissie SD als in die voor RVW op het onderwerp terug komen. Wordt dus vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten