woensdag 22 april 2015

Programma Groen doet goed! van start in de regio Delft-Zoetermeer

Op maandag 20 april 2015 is bij restaurant Buytenhout het programma Groen doet goed! van start gegaan voor de regio Delft-Zoetermeer! De zon, het enthousiasme van alle kinderen, de vele vrijwilligers en de wethouders gaf een extra feestelijk tintje aan deze start.

Bij Natuur- en milieucentrum De Papaver in Delft en bij de stadsboerderij De Balijhoeve in Zoetermeer deden ruim 150 kinderen van groep 5 en 6 mee aan een programma met groene activiteiten. De kinderen waren van De Horizon en De Delftse Daltonschool uit Delft, de Josephschool uit Pijnacker en de Achtsprong, de Meerpaal en de Jacobsvlinder uit Zoetermeer.

Vanuit beide locaties vertrok een kleine delegatie van kinderen en de wethouders Robin Paalvast (Zoetermeer), Jose van Egmond (Pijnacker-Nootdorp) en Stephan Brandligt (Delft) naar restaurant Buytenhout aan de Dobbeplas. Dit restaurant ligt midden in het Buytenhoutgebied. Buytenhout bestaat uit verschillende parken o.a. Bieslandse bos, Balijbos en Dobbeplas.

Gedurende het ritje door het groen, gingen de kinderen actief op ontdekking en werden puzzelstukken verzameld. Bij het restaurant ontmoeten de  kinderen elkaar en kon de puzzel worden gemaakt. Ook reikten de wethouders van de 3 gemeenten de eerste exemplaren uit van een ‘spaarkaart’ met 50 dingen die je voor je 12e in de natuur moet hebben gedaan. Een van de activiteiten op die kaart kon meteen worden afgestreept, want de kinderen maakten vol vuur hun eigen vuurtje.

Het programma Groen doet goed! heeft tot doel om kinderen uit stedelijke gebieden het buitengebied te laten bezoeken. Buitenspelen en bewegen is belangrijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. In deze regio werken gemeente Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Staatsbosbeheer en ondernemers samen om deze kinderen buitengebieden als regiopark Buytenhout te laten ontdekken. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid Holland.

Tekst op basis persbericht gemeente Delft, biron illustratie IVN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten